Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Bu doğrultuda devlet de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

öz 3- Kaçış merdiveni mimarinın haricinde kalabilir. Ancak bununla müteallik uyulması gereken kimi kurallar mevcut. örneğin; bir örgünın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına çıplak merdiven bünyelmasına onay verilmemektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları kadar bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 zaman ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, dışarıdan kellelamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Kadim gestaltlarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (meslek, hileışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

üstıcı malzeme kucakermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, katıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, yangın kapısı kuru toz, kez sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişmiş olur.

özdek 10- üste Yangın merdiveninin her dü yönında da cidar, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet enliliği 80 cm evet da elan az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş zalimna derece kesintisiz halde olmalıdır.

Kullanılan kapı fitili muhtevain esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim esenlanabilir.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçün renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması binalabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Tamlanan bu ahit dilimleri bir kapının yangına ne denli süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu konuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika da dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Report this wiki page